2010. június 29., kedd

CHAMP 1. Képzés: Környezeti állapot felmérés



2010. június 2-3-án Siófokon sor került a Champ projekt (Kezdeményezés a Települések Fenntartható Fejlesztése érdekében Helyi Válaszintézkedések az Éghajlatváltozás Kihívásaira) keretében tervezett képzéssorozat első rendezvényére.
Június első hetében a Helyzetértékelés, állapotfelmérés feldolgozására került sor az EMAS rendelet és az ISO 14001 Szabvány, valamint az Ökotérképezés módszertan áttekintésével, gyakorlati alkalmazásával.
A képzésen elhangzott előadások letölthetők az alábbi elérhetőségen: http://www.balatonregion.hu/champ
A képzésen résztvevőkkel az ökotérképezés módszertanát vettük át - gyakorlati foglalkozás keretében, amikor is a Balatoni Hajózási Zrt. telephelyét jártuk körbe és gyűjtöttük az információkat a helyes, kevésbé helyes gyakorlatokról (környezeti hatásokról...) és természetesen a végén megpróbáltunk javaslatokat megfogalmazni a vállalat számára - amit a jövőben tehetnek annak érdekében, hogy csökkenjen a tevékenységeinek a környezeti hatása.
A részt vevők egy házi feladatot kaptak, aminek értelmében fel kell mérniük az adott szervezet / önkormányzat tevékenységeinek a környezetre gyakorolt hatásait, és meg kell határozniuk a környezeti tényezőket, mind a közvetlen tevékenységeire, mind a közvetett tevékenységeire vonatkozóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése