2011. december 14., szerda

CHAMP Zárókonferencia és EMAS Kereksztal


A városok fenntartható fejlesztése című, úgynevezett CHAMP projekt Zárórendezvényének adott otthont a Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet Budapesten 2011. december 6-án. A projekt célja a környezetirányítási rendszerek népszerűsítése helyi önkormányzatoknál (mint pl. EMAS vezetési és hitelesítési rendszer) az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elősegítése során.

A rendezvény lehetőséget és keretet adott egyúttal arra is, hogy az EMAS Kerekasztal tagjai összeüljenek és megosszák tapasztalataikat, elősegítsék az egymás közötti kommunikációt a magyarországi EMAS-regisztrált szervezetek, akkreditált hitelesítők, és az illetékes szervek.

Az idei évben is a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. látta el a vendéglátó szerepét, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF), a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) segítségével.

A rendezvény első felében a Champ projekt eredményeinek, tapasztalatainak a bemutatására került sor, ahol az integrált irányítási rendszerrel kapcsolatos képzésen részt vett önkormányzatok, szervezetek méltatására került sor – Oklevéllel történő díjazással egybekötve. Míg a program második felében az EMAS rendszerrel kapcsolatos aktuális kérdésekről, referencia dokumentumokról, hitelesítési tapasztalatokról esett szó.
Ezen kívül, a szervezetek számára lehetőség nyílt arra, hogy mindennapi gondjaikat és tapasztalataikat megosszák egymással, és hasznos tanácsokat kapjanak a jövőben várható feladatokat illetően.

Kerekasztal résztvevői az alábbi területekről érkeztek: hatósági oldal (Minisztérium, Főfelügyelőség), hitelesítők, tanúsított illetve tanúsítás iránt érdeklődő szervezetek az autógyártás - autóipar (Audi Hungária Kft.), kutatás-geofizika (Elgoscar-2000 Kft.), vízgazdálkodás (KAVÍZ Kft.), szolgáltatás - tanácsadás (KÖVET Egyesület, Premed Pharma Kft., Balatoni Hajózási Zrt.), bank szektor (MNB), önkormányzatok (Sopron, Budapest XVI. Kerület, Fonyód, Balatonalmádi, Taktaharkány) és nem utolsó sorban mint házigazda – egy fejlesztési ügynökség a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

A rendezvényen elhangzott előadások megtalálhatók az alábbi honlapra kattintva a letölthető anyagok között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése