2011. június 21., kedd

CHAMP 4. Képzés: Megvalósítás és felügyelet. Auditálás.


2011. április 19-20-án Siófokon a Hotel Residence-ben sor került a Champ projekt (Kezdeményezés a Települések Fenntartható Fejlesztése érdekében Helyi Válaszintézkedések az Éghajlatváltozás Kihívásaira) keretében tervezett képzéssorozat negyedik rendezvényére.

Elérkeztünk az irányítási ciklus leglényegesebb pontjához: az összes megelőző kiértékelés és tervezés általános célja a települések, térségek fenntartható fejlődésével kapcsolatos működésének javítása volt. Itt mutatkozik meg igazán a megvalósítás folyamata. A megvalósítás egy megerőltető feladat a párhuzamosan megvalósítandó intézkedések megszervezése és koordinációja szempontjából. Rendkívül fontos feltétel az egységes kommunikáció, a minél szélesebb körű bevonásra való törekvés, valamint a szervezeti felépítés. A különféle érintett felekkel történő, valamint az azok közti együttműködés biztosítja, hogy a különböző szereplők támogatni fogják a megvalósítás folyamatát.
Az első nap első felében átismételtük a jelenlevőkkel az előző képzés főbb irányvonalát a környezeti irányítási rendszer, EMAS rendelet, Környezeti Politika, Vezetői Elkötelezettség alapvető fogalmait, majd átvettük a Belső audit folyamatát. Ezt követően a Balatoni Hajózási Zrt. telephelyén próbáltuk kamatoztatni a hallott információkat.
A második napon a helyszíni bejárás tapasztalatainak megvitatására került sor és a belső audit program összeállítására került sor csoportfoglalkozás keretében.

A képzésen elhangzott előadások letölthetők az alábbi elérhetőségen: www.balatonregion.hu/champ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése